SILVER: HÄR KAN MAN VA!



31 AUGUSTI

IGÅR var vi på en playworld med killarna och åkte rutschkanor, klättrade uppför stegar, kröp i tunnlar, kastade bollar och massa annat som de hade i sin enorma klätterställning. Busade som bara den i ungefär en och en halv timme och sen åkte vi hem och tittade på film.

IDAG PÅ MORGONEN åkte vi in till Windsor med killarna för att köpa pärmar och annat till Ylva. När jag stod utanför affären Ylva var inne i kom det fram en gubbe (det är förresten väldigt vanligt att folk kommer fram till oss när vi är ute, speciellt eftersom de är två söta små tvillingpojkar) och frågade hur gamla de var, om de var snälla pojkar och sen slog han dem lite lätt i huvudet med sin papperspåse, haha. De tycker det är jättekul när folk kommer fram och speciellt att vara ute bland folk och titta på bebisar, bilar och allt annat som rör sig på stan.

Sen sov killarna och jag middag i två timmar. Sjukt skönt och välbehövligt, sov som en klubbad säl!

IDAG PÅ EFTERMIDDAGEN gick vi ut och promenerade och lekte i skogen. När vi kom hem lekte vi lite i trädgården och gick sen in. Pojkarna tittade lite på Cbeebies medan jag lagade mat. 

Nu kommer det sjukaste på hela dagen: när jag går in i vardagsrummet för att hämta killarna, såg jag något som liknade en orm vid fönstret, en meter från killarna. Det första som korsade tankebanan var "Va, har killarna en leksaksorm? Varför har jag inte sett den innan?" och skulle gå fram för att ta bort den. Mitt i steget ångrade jag mig och tänkte först kasta ett litet russinpaket för att checka. Just då stack ormen ut tungan och tsss:ade. Jag dog!

Sprang upp till Ylva, som är rädd som f-a-n för ormar, och skrek "YLVA, YLVA, VI HAR EN ORM I VARDAGSRUMMET!". Hon måste trott att jag skojade. Men nejdu, det var en äkta Snok. Fy fan. Vi fick ut den tillslut och sen var det frid och fröjd (förutom att vi båda går på helspänn för att hitta dens ägg eller mamma).

Nu ska jag se Robinson som tydligen började för någon dag sedan och sen sova!

SÖNDAG, ANTONIAS SISTA DAG




I söndags var vi typ fortfarande bakis, jäkligt trötta i alla fall och sov därför till typ elva-tolv. Vid fyra-tiden bestämde vi oss för att gå till Tesco (mataffär) för att köpa något till vår filmkväll. När vi kom dit såg vi att affären hade stängt och blev sura... Vi fick i alla fall oss en liten promenad.

Tröstade oss med taco dinner och Skypeadate med Migis. Någon filmkväll blev det minsann aldrig.

Men lika bra var det ändå, för vi fick prata med Migis i över två timmar!


LITE MER LONDON

LONDON, DAG TVÅ, DAGEN:

Väntade på Antonia innan vi skulle ut och göra stan, så hann bli rätt uttråkad. Därför tänkte jag passa på att ta några bilder så ni slipper sakna mig så himla mycket därhemma, men det urartade ju som vanligt. 

Efter en miljon timmar på stan drog Antonia Pizza Hut till lunch/kvällsmat. Jag var däremot fortfarande mätt efter den gigantiska engelska frukosten jag tryckt i mig.





KVÄLLEN:

Innan vi skulle ut och ragga upp en taxi stod vi i spegeln och försökte se söta ut, det gick ju så där va... Sen åkte vi till festen och allt det där, ni vet. Kul var det i alla fall!





Så här kan man också se ut!


BOUNCE



Varje gång denna låten kommer på radio dansar Alex och jag i köket!



LONDON, DAG 2: KVÄLLEN







Efter dusch, nagelfilning och -målning, hårfixning (okej, mitt fick se ut som det gjort hela dagen eftersom jag förstört det med att ha toffs hela dagen), klädpanik, sminkning och lite fördrinkar tog vi på oss våra nyinköpta klackar och traskade mot Shepherd's Bush-stationen för att få tag i en taxi.

Efter bara några minuter satt vi i världens största taxi påväg mot sjukaste penthousevåningen i London. 



Så här såg det ut utifrån.



Våra nyfunna vänner, Mimmi och Josefin, med Antonia på förfesten!



Nicholas och Davron. Davron är killen som bor i lägenheten och han som är den gamla aupairen Oscars kompis, så det är alltså genom Oscar vi fått kontakt med Davron som fixade kvällen till oss.



En kille som hette Scott var DJ i flaten för kvällen!



Vi tog sen taxi mot en av Londons hetaste klubbar - Maddox. Det var väldigt fancy och vi hade ett eget bord med massa Grey Goose- och Dom Perignon-flaskor. Alltså, gaaanska så fancy. Det var förresten ALDRIG kö på toaletterna för det var en dam som satt därinne och hade koll på allt och alla. Plus att det fanns parfym och smink man kunde ta av på ett bord. Hur sjukt?

Vi var ganska många, kanske 10-12 stycken vid vårt bord och det var så jäkla kul. Även om de mest spelade housemusik där och väldigt lite RnB (negermusik, som pappa hade kallat det) var det okej! Jag börjar lära mig.



Davron och Antonia vid vårt bord.



Sara, Antonia, jag och en tjej som jag inte vet namnet på! Så här kan man alltså se ut svettig efter dans, sliten efter världens dag på stan och sen med lite halvstängda ögon. Väldigt charmig. Plus med VÄRLDENS finne/innebrännare på näsan, mindre charmigt.



Så här kan man också se ut om man fångar blixten.

Kvällen avslutades med taxi tillbaka till penthouset där vi hade förfest, för efterfest. Vid fem på morgonen tog Antonia och jag taxi hem till vår lägenhet för att få ett par timmars sömn innan Ylva väckte oss för att lämna lägenheten och äta English breakfast på ett mysigt ställe. Beans, bacon, hash browns, ägg, toast, sjukt gott.


Kvällen var kort sagt helt sjuk och jäkligt awesome. Vi blev behandlade som kändisar och gled förbi kön på nattklubben som VIP och hade sen ett eget bord där vi hängde och det bästa av allt: vi betalade inte en spänn.

Några av killarna vi var med är promoters så de får betalt för att ta dit snygga tjejer! Och den 9e ska jag förmodligen till London igen. Blev ditbjuden nu till helgen, men eftersom Ylva åker till Sverige och Alex och jag är ensamma över helgen går inte det. Därför passar helgen därpå mycket bättre! Så då åker jag till London igen, själv denna gången dock! Weho!

PS. Älskar Englandslivet.

PPS. Och Londonlivet.

LONDON, DAG 2: DAGEN



Cooked breakfast i lägenheten och sen drog vi ut på stan för att se London i dagsljus. Letade runt som galningar efter något som var mer som ett centrum, med affärer och så vidare (då hade vi inte insett att om vi gick till höger istället för till vänster så kom vi till ett stort centrum med massa affärer...). Så vi gick och gick ovh gick. Tittade i vår kartbok och frågade massa folk efter TK Maxx.

TK Maxx är en enorm kedja med massor utav designerkläder och annat till piss-i-mississippi-priser. Fyndade en del, dock inga designersaker, hah. Men vi var speciellt på jakt efter en sak: en outfit inför kvällen. Och speciellt klackar.

Alex och Ylva, okej speciellt Alex, hade berättat för oss att klackar i princip var ett måste till klubben vi skulle till på kvällen. Utan klackar kommer man kanske inte in... SÅ annorlunda från hemma.

Ja, efter tre timmar inne på TK Maxx och några affärer till dog Antonia av hunger så vi gick till Pizza Hut så hon fick äta lite. 



Efter Pizza Hut var vi ganska trötta och klockan ganska mycket, så H&M blev vårt sista stopp: stumpbyxor behövdes. Sen gick vi till Tesco för att köpa vin och öl. Inte visste vi att vi inte behövde ha med oss det till förfesten...

Kom hem, softade lite, målade naglarna, duschade och sen började klädkrisen. Jag hade nämligen inte hittat någon klänning att ha på mig, så efter mycket velande fram och tillbaka fick jag låna en svart klänning av Antonia. Weeho!

Kvällsbilderna och texten kommer i nästa inlägg!

LONDON, DAG 1





Ganska sent på kvällen kom vi till Londons finaste lägenhet för att påbörja vårt äventyr. Redan efter bara en halvtimme i lägenheten och lite kart-tittande med Ylva stegade vi ut i London för att hitta en pub att sätta oss på. Vi gick helt jäkla fel, men hittade ett mysigt ställe tillslut.

Några timmar och en festinbjudan till några Italienare senare gick vi hem i regnet. Spelade bland annat in en liten film till Migis så hon skulle känna sig delaktig i vårt London-äventyr. Så om Antonia har skickat den till henne nu kan hon se och höra oss sjunga "One way, or another, we're gonna find it. We're gonna get there, get there, get there, get there one way, or another..." osv. Vi hade nämligen gått lite vilse så vi passade på att skriva om Blondies låt en aning.



Mitt i filminspelandet. 
Turistbilden nummer ett förresten.






Äntligen hittade vi ut till Shepherd's Bush som vi, typ, bodde på! 
Om det nu är Shepherd's Bush som är på denna bilden, haha.



Weeho, äntligen på vår gata!

SJUKASTE HELGEN, UPDATE KOMMER


Har utan tvekan haft den sjukaste helgen i mitt liv. I alla fall nära på. Update kommer ikväll, för nu ska jag ut och gå med hunden sen vara med killarna.


ANTONIA HAR LANDAT

Vid elva idag, engelsk tid, packade vi in barnen med matsäck i bilen och satte på en film till den och körde mot Gatwick för att hämta upp Antonia. Parkerade bilen och busade in med barnen på flygplatsen för att vänta på Anfisia. Tog en kaffe på Costa och åkte sedan tillbaka hem. Vi flöt förbi trafikstockningarna riktigt bra och vi hade en mysig dag hemma, de kollade igenom arbetet Antonia skulle göra och jag hängde med kidsen.

Vi har precis kommit hem från en pub i Ascot, där vi satt och drack ett par öl. Sjukt mysigt! Innan dess hade vi räk- och vinmiddag!

Nu ska Antonia se någon dokumentär som jag kan somna till, hahaha.


PROMENAD RUNT VIRGINIA WATER


Förra fredagen packade vi in killarna och vagnen i bilen och styrde mot Virginia Water. Promenaden tog cirka två timmar, 7 kilometer (enligt Wikipedia), ingen höjdare, men när killarna satt i vagnen drog vi på eftersom vi visste att det skulle ta oss dubbelt så lång tid annars, för sista biten ville de gå själva.

Det var varmt som tusan och smarta jag hade jeans, blev rätt klibbigt kan jag erkänna.

Men det var supermysigt och framförallt jättefint!
















MUSKELKNUTTE



Förkylningen är as good as gone och jag insåg nyss när jag tittade mig i spegeln att jag kommer bli sjukt fit här, helt omedvetet.

Ett: huset är fullt av trappor

Två: att lyfta två fjortonkilos killar varje dag är omedveten träning

Tre: att putta och dra vagnen likaså

Fyra: hunden behöver motioneras och springer gärna en runda i skogen

Fem: killarna älskar att springa och bli jagade i trädgården

Och under mina tre veckor här har jag gått ner två kilo, helt utan ansträngning. Man hinner helt enkelt inte småäta här eftersom killarna behöver vaktas, vilket är super, och det betyder att jag endast äter när jag är hungrig, och när jag äter så äter jag mat som jag blir mätt av länge.

Goodie, goodie, goodie!


DAGARNA BARA FLYGER PÅ

Dagarna flyger på och jag går runt som i en liten bubbla med i princip samma sysslor varje dag, även om ingen dag är den andra lik.

Jag älskar Englandslivet, även om jag inte fått uppleva det på riktigt än. Jag går runt i min Ascot-bubbla och tycker livet är jäkligt soft, om än krävande med två tvååriga tvillingpojkar. Ska tilläggas: väldigt, väldigt livliga.

Denna vecka kommer dock se lite annourlunda ut då min fina vän Antonia kommer hit. Hon ska göra ett jobb åt Ylva och kommer stanna ända till nästa måndag. Så vi har nästan en hel vecka ihop. Det ska bli så himla roligt! Kan knappt vänta.

Vet inte hur mycket bloggande det kommer bli, inte för det är så bra nu heller, men det blir kanske ännu sämre. MEN! Jag lär ha massa roliga saker att berätta - och visa, för jag ska försöka ta med kameran lite mer.

Och! Vi ska bo i London två dagar, hheheheheheheh. EXCITED!

DÖD

Idag mår jag inte alls bra, värre än igår faktiskt. Sov ända till 9.15 idag, så jäkla skönt, gick ner och åt cooked english breakfast. De flesta hade redan ätit upp och gått ifrån, men det var några kvar så jag satt med dem. Det smakade inte så mycket och jag var inte speciellt hungrig.

Efter frukosten tryckte Ylva mig full med medicin, så jag hoppas på att bli bättre nu.

Har lagt mig i sängen, dragit ner gardinerna och tänkte sova lite nu. Orkar verkligen inte vara sjuk när jag ska passa barn, eller när Antonia (förhoppningsvis) kommer (vågar inte säga definitivt innan vi bokat biljett till henne)

LEMSIP

Fuck. Jag har gått och blivit förkyld.

För två veckor sedan kände jag första förkylningssymptomen, men de gick över när jag vilade lite med joggingen. Så kom de tillbaka för ett par dagar sedan, det var först imorse som det bröt ut på riktigt dock. Det är kanske därför jag känt mig lite snurrig och svimfärdig de senaste dagarna?

Har i alla fall druckit Lemsip, som är en helt fantastisk förkylningssak som, man helst ska ta precis vid första symptom, räddar en från att bli sjuk!

Dessvärre har jag redan blivit dålig så har legat och snorat hela kvällen i min säng. Gamla aupairens, Oscar, syster + pojkvän är här, och Ylvas kompis + son (stort hus = många sovplatser) så vi hade mysig barbeque innan precis efter skyfallet. När det blev kyligare gick vi in och drack drinkar som Ylva gjorde, också tog jag kvällens första Lemsip. Kände mig så jäkla packad och då hade jag bara druckit en liten cocktail i typ en kvart. Oscars syster varnade mig dock för att jag kunde känna mig lite snurrig. 

Så jag gick upp och la mig i sängen fullt påklädd. Vaknade tjugo minuter senare av att Ylva ropade efter mig nedanför trappan, det var James som hade kommit. Justfan, han skulle ju komma hit idag. Jag var tråkigaste sällskapet ever! Snorade, hostade, frös och höll på, haha.

Ligger äntligen nerbäddad i sängen och ska sova nu. Sova bort det här möget. Frågan är om man ska stoppa i lite toapapper i öronen så man slipper vakna till barnskrik.

BRILLIANT



Klickade in på Antonias blogg och när jag läst senaste inlägget för andra gången klickade jag vidare i menyerna och hittade till hennes Youtube-profil, vilket ledde till att jag hittade denna låten. Fantastisk!


BTW, THIS IS ASCOT



Startade en annan blogg lite innan jag åkte till England, mest för familjen och vännernas skull. Men tänkte att jag kunde lägga ut den här också, om det är någon jag har missat att skicka länken till.

Det händer kanske inte så mycket roligt där, men låter er veta vad som händer i England och Ascot. 

Och varje gång jag läser "This is Ascot" tänker jag bara på "This is Sparta!!!", hahaha. Så jag har alltid lite småkul åt mitt bloggnamn när jag ser/läser det.

Klicka antingen på bilden eller HÄR HÄR eller HÄR för att komma till bloggen!


LAST NIGHT

Okej, så igår var ingen höjdare. James och jag började med mat, vin och prat hemma hos mig med Ylva och Alex, sen gick vi upp på mitt rum och tittade på Limitless (so far, so good) och vid elva bestämde vi oss för att joina hans polare hos en tjej som hette Philippa. ~20 minuters gång från mig. 

Så vi traskade dit med en karta i handen, trots att det är nära är det rätt svårt att hitta här.

(This is where it gets bad)

Kom dit, såg en kille jag träffade förra fredagen (en av James bästa kompisar), Kyle, så det var skönt att jag kände någon för alla andra var total randoms. Och det var såna människor som jag inte riktigt fancy, om man säger så. De sysslade med saker som jag inte bryr mig om andra gör, så länge jag slipper bli inblandad. Så det var rätt tråkigt, för efter ett tag gick alla runt och var halvdryga och vissa helt väck...

Det var ingen höjdare, men jag antar att det var bättre än att vara hemma hela kvällen. 

Förstår att ni kanske vill ha lite bilder på James, eller i alla fall Migis, och det kommer kanske någon gång när jag tagit en bild på honom, haha. Kan berätta att han är 198cm lång och ser väldigt skandinavisk ut!


FRIDAY NIGHT





Nu: food!
Sen: James kommer hit och hänger lite, sen får vi se vart vi tar vägen!


GOOD NIGHT ASCOT





Ska hoppa i säng nu (skulle egentligen varit i säng klockan tio, men ni vet ju hur det oftast blir... Inte så i alla fall!) och få lite skönhetssömn.

Ena killen som jag passar, Viktor, tyckte jag såg ut som en kines i min frisyr och höll på att kissa på sig av skratt när jag gjorde som jag gör på mittersta bilden, haha... Ni som känner mig och har sett mig göra så vet hur jag hoppar till och kan därför föreställa er när jag säger "tjooong" som en kines... Han tyckte det var megakul i alla fall, haha.

Godnatt!


HÄR HÄNDER DET INTE MYCKET

Förutom att jag passar kids, går ut med hunden och hänger med James om dagarna. Det är typ allt.

Idag har det pissat ner från himeln, så vi har bara varit inne och tittat på film och lekt. Förutom på lunchen då jag tog med hunden på en riktigt, riktigt regnig promenad. Var helt dyngsura när vi kom hem. 

James gick nyss härifrån, han skulle på bio och jag kunde följt med men jag orkade inte. Så. Himla. Trött. Tänkte gå och lägga mig vid tio idag, så det är om ungefär en timme. Ska ner och äta kvällsmat nu, för jag åt inte innan eftersom han kom precis innan vi skulle äta så jag tog något snabbt istället. Men nu börjar magen kurra!

Imorgon är det fredag, wiiho!

CUTEST KIDS ON THE BLOCK


Så här har min dag varit!
Var ensam med pojkarna från nio och fram tills de sov middag, och mesta delen av tiden var vi ute och gick. Vi gick till skogen precis bakom vårt hus, kittlade varandra med grässtrån, hoppade från samt satt på stubbar, letade pinnar och stenar och sprang upp- och nerför backar.

Det var riktigt mysigt och det blev en himla workout för mig när jag skulle putta vagnen, med killarna i, uppför backar innan jag kunde ta ut dem ur den. 

Ska gå och lägga mig nu, James har hängt här ikväll och han gick för ett tag sedan (okej, ett bra tag sedan men jag är så himla slö med tandborstning och allt det här, plus att jag alltid fastnar framför datorn). Det blev i alla fall alldeles för sent, så måste sova nu! Natti!













SILVER GILLAR ATT SOVA I MIN SÄNG


Silver i min säng för några dagar sedan (innan jag bytte sängkläder, nu är hon bannad!)

Det har varit väldigt soligt här idag, så vi har varit ute mycket och jag har försökt jämna ut min fina bonnabränna jag fick från när vi var på Thorpe Park. Gick helt okej, förutom att solen gick i moln på lunchen när jag svirade om till bikini. Så varannan minut tog jag upp och ner mitt linne som jag använde som täcke när det blev för kallt.

När killarna vaknat tog Ylva och jag dem till stan för att bli klippta (de ser nu ut som två ryska pojkar), också gjorde Ylva ett ärende på Posten. Det tog ett tag, så det var dags för mat nästan direkt. Vi grillade och åt i trädgården, var riktigt mysigt. 

Sen gick Alex och jag upp och badade killarna och nattade dem. Landade sen i soffan med Ylva och Alex och gick nyss upp på mitt rum.

Ska strax sova, för är så himla trött. Imorgon ska Ylva in till London så ska vara själv med killarna från nio till deras middagslur. Synd att det ska vara dåligt väder, ville bättre på brännan.. Fick en del färg idag faktiskt!

Natti!

SKYPEDATE MED MAJA



För några dagar sen skypeade jag med min finaste Maja som befinner sig i Wales! Vi skypeade ett par timmar och det var så skönt att få prata lite med henne, gossipa lite! 

Och till alla er som inte skypeat med mig än, skäms på er. Verkligen!


VAD JAG GÖR I ENGLAND


En del har frågat vad det är jag gör i England och hur länge jag ska stanna. Så tänkte att det är väl dags att berätta det nu efter snart två veckor här.

Jag är aupair till de sötaste tvillingpojkarna någonsin! Lukas och Viktor heter de och de är nyss fyllda två.

Om dagarna är jag barnvakt, leker, matar, pratar, busar. Jobbar från ungefär 8.00 till 12.00, så de sover middag. Är ledig i två timmar och gör lite vad jag känner för just då. Ibland tar jag en joggingtur i skogen med hunden, andra dagar sover jag själv också middag, sitter vid datorn, hänger med Ylva, städar mitt rum, ja, som ni ser, inget märkvärdigt. 

När de vaknar vid 14-ish går vi antingen ut och leker, åker på någon liten utflykt eller annat. Sen äter de vid fem-tiden och någon timme senare går de och lägger sig. Därefter är jag ledig, och då gör jag också lite vad jag känner för. 

På helgerna är jag ledig och det beror lite på vad jag gör.
Förra helgen hade vi besök, så då var jag bara hemma, och då hade jag inte heller kontakt med någon som bor i närheten. Denna helgen hade vi inte besök och då träffade jag James i fredags och var ute med han och hans kompisar. Det är alltså väldigt fritt på helgerna och jag gör lite som jag vill!

Jag trivs superbra och ungarna är så himla söta! 

Det enda som är dåligt är typ att James flyttar tillbaka till Exeter nu när skolan börjar igen, så då har jag ingen kompis kvar, om jag inte hittar någon mer som bor i närheten. Fan också, då måste jag lära känna någon ny igen, haha.

Här är barnen jag spenderar mesta delen av min tid med:


Lukas


Och Viktor!



ENSAM I HUSET

Sötaste, sötaste Lukas när vi grillade i regnet för några dagar sedan

Idag är jag ensam i huset med Silver, resten av familjen är på Legoland. 

De lämnade huset tidigt imorse, så jag åt en cooked breakfast själv i vardagsrummet och gick sen upp för att ta ett långt bad. Har också försökt få tag på min nyfunna vän James typ hela morgonen och skickat en miljon sms känns det som (klängig tjej, HAJ), men sen skrev han på Facebook och hans telefon var tydligen död.

Han var fortfarande i Wokingham och vi kanske ska hitta på något sen, men det verkar som det lutar åt nej eftersom hans pappa kom hem idag efter semester i Frankrike, och han är ganska död. Så ja, annars får jag njuta av min lediga dag själv med hunden!

Är i alla fall sjukt hungrig nu.

TITANIC

Sitter i soffan med Silver som ligger och snarkar och fiser. Vill ni ha ett tips? Ge inte hundar salami, de fiser så jäkla äckligt då.

Ser slutet av Titanic som går på TV och försöker att inte böla sönder, blödig som jag är. Resten av familjen sover redan, men eftersom jag sov fyra timmar i eftermiddags är jag inte så himla pigg på att sova. Hade därför velat göra något ikväll, skulle egentligen med James på bday party, men var för trött innan så pallade inte. Men det har faktiskt varit väldigt mysigt att vara hemma med alla andra och äta lazy dinner framför TVn och sen titta på en film tillsammans. Måste alltså säga att jag är nöjd med min kväll.

Imorgon hoppas jag på att James inte är för bakis så vi kan hitta på något! Måste ju ta vara på min sista lediga dag nu på ett tag, för sen väntar full rulle!

UTEKVÄLL I ENGLAND

Igår följde jag med James och hans vänner ut i Bracknell (efter lite pushing från mamma) och det var sjukt roligt faktiskt! Mycket mer dött än hemma och "nattklubben" vi slutade på kan jämföras med en dålig kväll på Tempel, både utseendemässigt och folkmängden.

Pratade med mycket engelsmän, som Migis är sjukt avundsjuk på, och i början fick jag be dem att prata lite långsammare och tydligare så jag kunde förstå. Sen kom man in i det och min accent blev mindre och mindre amerikansk. Kändes konstigt att bräka på när de pratar så nätt och fisförnämt. 

Var på två pubar också, en tacky med typ inget folk alls, och en som var ännu mer tacky men med lite mer folk. Gillade den sista bäst, kanske mest eftersom det var mer folk där. Uteserveringen var stor och mysig, kändes som Tivolis altan! Var dock en himla massa security guards och poliser, så det är nog en bråkig pub. Jag klarade mig undan trubbel i alla fall!

Min första utekväll i England var ganska lugn och mysig, men det var väl lika bra. Nästa helg blir kanske lite rivigare, eller kanske till och med ikväll. Det ryktas om fest igen, men får se om jag orkar. Det är en bit ut denna gången, Wokingham... Måste ta tåg och skit, blö.

Men nu ska jag faktiskt sova middag!

HEMLÄNGTAN #2




Idag har det varit den värsta dagen på länge - jag har haft sån jäkla hemlängtan. Så om ingen vill komma och hälsa på kan ni väl i alla fall skicka lite Marabou, eller något annat som påminner om Sverige, eller om er? Smsa/Whatsappa/Vibera/Skypea/Mejla så får ni adressen, haha.

Lingonweeken gör ju det inte bättre (därav Marabouet, tack!) så känner mest för att dra täcket över huvudet och böla en gnutta. Eller få en kram av någon där hemma. Så kom hit och krama mig.



HEMLÄNGTAN

Det knackade på min dörr innan. Det var Alex som hade gjort omelett och kommit upp med en tallrik och ett glas vin till mig. Sjukt gulligt.

Har precis klämt i mig (nästan) hela omeletten och är proppmätt... Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, vet inte riktigt heller vad jag ska göra nu. Skype verkar inte funka som det ska och jag har ingen större lust att gå ut och gå. Känner mest för att ligga i min säng, titta på film och äta massa onyttigheter, men det går ju inte! 

Tror jag har lite hemlängtan förresten...

THORPE PARK


Igår var vi på Thorpe Park (nöjespark) och det var så jäkla roligt!
Det fanns helt sjuka karuseller och hade jag räknat hur många gånger jag tänkte att jag skulle dö hade jag fått slut på siffror. Vissa var verkligen HEMSKA!

Tog med kameran men den lämnade jag i vagnen, och när Ylva åkte hem tog hon den med sig. Så fick inga egna bilder, tog ett par från Thorpe Park's hemsida istället!



11 AUGUSTI


Idag har jag haft en dag ensam med kidsen. De har varit sjukt snälla och söta. Nyss lagt dem i sängen och snart väntar kvällsmat.

Ska nog bara ta det lugnt ikväll, kanske lägga upp lite bilder eller titta på en film.

Var ute och gick med kidsen efter middagsluren. Satte båda i vagnen och traskade iväg med hunden i andra handen. Det var lite meckigt, men det gick. Har nog aldrig varit så svettig efter en sån liten runda bara!



Två bilder som jag tog på Viktor, på den ena med pappa och på den andra med mamma.
De är oredigerade och inte så najs. Men sjukt gulliga.

GO APE & WATER WORLD


Haft en heldag ute i naturen idag.

Först Go Ape där killarna went crazy och sen ett vattenland, Coral Reef - Bracknell's Water World.
Var sjukt kul! Vattenrutschkanorna var helt insane! Trodde jag skulle dö i en. Man kom typ under vatten och det gick asfort, sjukaste g-kraften någonsin.

Hade med kameran för en gångs skull. Och nu ligger batteriet och laddas inför imorgon, för då ska vi till Thorpe Park som är som Liseberg, fast ännu större och med ännu sjukare saker. Wihiiioo!








SKYPEDATE MED MINA FINA


Mitt öga till vänster, som ser väldigt brunt ut (tror det var därför antonia ville print screena) och Migis till höger som nästan ser grönt ut.

Skypeade med Antonia och Migis på andra sidan Nordsjön innan, och det var... ja, som vanligt!

Som vanligt = crazy.

Det var riktigt mysigt och det fick mig att sakna dem lite mer (jag vet, jag är knäpp. Vanligtvis brukar man sakna någon lite mindre när man pratar, men för mig är det tvärtom, vill ha mer!!!). Efter ett bra tag, men ett för litet tag i min mening, fick vi avbryta för de ropade Maaat från nedervåningen.

Har nyss skypeat ett par timmar till med F och vi pratade om framtiden. Antagningsbesked 2 kom idag, spännande! Mer än så vågar jag inte säga om det inte blir något. Men blir det så är det nice. Och då får vi se vad som händer framöver :) 

Flyttar kanske vidare efter England i så fall! :)

Nu ska jag borsta bissingarna och sen lägga mig.
Natti!

WINSDOR



WINSDOR: Idag har vi varit i Windstor som är en jättefin och söt liten stad utanför Ascot.
Vi gick runt och strosade i lite affärer (bland andra TK Maxx, och kan ju säga som mycket som så att DIT ska jag en dag när jag är ledig, gud vad med snygga saker de hade) och sen satte vi oss på en mysig engelsk pub med trädgård och tog en drink.

Ylva och jag åkte sen hem med barnen för att göda dem, medan resten stannade kvar inne på TK Maxx. 

De kommer strax hem, så vi ska äta lite tacosmiddag (igen ja, gott!) och sen blir det myskväll.

Imorgon ska vi antingen till Legoland eller Thorpe Park som är som Liseberg, fast mycket större och med sjukare attraktioner. Så det blir antingen det ena eller det andra, och det andra tar vi på onsdag istället!

Nu: Skypedate med Migis.


PS. När ni kommer och hälsar på blir det Thorpe Park för hela slanten!!! OCH TK Maxx!



500 DAYS OF SUMMER (AGAIN AND AGAIN AND AGAIN)




Japp. 

Utan tvekan min favoritfilm.

Såg den idag för tredje gången och den var lika bra, fin, rolig och lite sorglig även denna gång.

Nu ska jag sova för ska upp rätt tidigt imorgon. Rättare sagt: killarna kommer väcka mig vid halv åtta så bäst att krypa under täcket!

Men måste först borsta mina rödvinständer heheheh.


LOOK AT THIS!



Var ju ute och sprang med Sillebille innan middagen idag (okej, jag känner också att det börjar bli en hundblogg men hon är ju så jäkla söt) och så fort vi kom innanför dörren la hon sig i sin säng (efter att ha hälsat på alla såklart) och där låg hon och sov i ett par timmar.

Snacka om trött tjej!


BBQ


Inte lika fresh tjej som igår. Är tillbaka till slappe-Michelle nu hahaha


FÖRST, tack för era tips om streamsidor wiho ska prova sen! Men ikväll ska vi se 500 days of Summer i vardagsrummet allihop! Mys.

Ska ner och göra blomkålspizzabotten nu (puh, vilket ord!). Blir riktigt sen middag då vi åt sjukt mycket till lunch haha. Ylvas bror och familj är ju här nu och de är superhärliga. Och idag har vi haft det riktigt trevligt med barbeque, hundpromenader och spring i trädgården.

Var ute och sprang med Silver för någon timme sedan mellan skurarna, riktigt härligt. Dock lite för fuktigt i luften så fick svårt att andas. 

Nu ska jag gå ner för nu ropar Ylva!


TODAY


När jag vaknade upp imorse var "aaah, jag är ledig!!!" allt jag kunde tänka. Nu när dagen börjar lida mot sitt slut längtar jag nästan till måndagen. Det kan bero på att jag inte har speciellt mycket att sysselsätta mig med här. Shit, måste skaffa vänner här.



Gick i alla fall på upptäcktsfärd med Sillebille och här står hon fint och spanar över London Road. Vi var ute i nästan två timmar och var rätt slut när vi kom hem.

Hemma satt de och åt lunch med fransmännen. Det var plockmat, typ tapas, megagott! 

Packade sen upp på mitt rum som sagt och fräschade upp mig lite!



Efter dagens promenad var Sillebille och jag sjukt trötta så vi placerade våra rumpor i soffan och tittade på en miljon avsnitt av Come dine with me. Englands motsvarighet till Halv åtta hos mig.

Klockan sex började Harry Potter och jag var överlycklig! 

Det var bara Alex och jag hemma då Ylva var ute och åt middag med sin andra kompis som kom lite tidigare på dagen. Så vi satt i vardagsrummet och tittade på HP. Kvällsmaten intogs halv åtta ensam vid köksbordet tillsammans med mejlen och världens största omelett. Proppmätt! 




Gosse!


Och nu ska pensionären lägga sig i sängen och se på film och äta halväckliga aprikoser och dricka te ur världens största mugg!


UPDATE: Självklart ligger Icefilms nere nu, ååh. Den gör alltid det när jag är själv och ska se på film...

Finns det några andra streamsidor!?


RIKTIGA KLÄDER, SMINK & NYDUSCHAD





Börjar bli lyx för mig nu att ha "riktiga" kläder och inte pyjamas/myskläder som det lätt blir då det är mest bekvämt och man blir så himla skitig med två barn och en hund. Så nu känner jag mig lite som hemma när jag är sminkad, nyduschad och inga myskläder! 

Idag har jag varit på en långpromenad med Silver i två timmar, vi gick på lite upptäcksfärd i Ascot. Kom hem, åt lunch med Ylvas franska gäster som var på besök, gick sen upp till mitt rum och packade upp mina saker (har varit full rulle hela veckan och när jag väl varit ledig har jag inte orkat ta itu med det) och sen hoppade jag in i duschen för en långdusch.

Klockan är fem här nu och ska nog gå ner och se vad resten av familjen gör. Ylvas andra kompis är nu här, har inte hälsat på henne än... Så borde nog gå ner och göra det nu. Och se vad det blir för kvällsmat, heheh jag är hungrig.


HELSINGBORGSFESTIVALEN: VON BENZO


Såg av en slump Von Benzo på stora scenen på Helsingborgsfestivalen och måste säga att de var väldigt bra! Har aldrig lyssnat på dem förut, och inte heller lyssnat på dem hemma efter det men ska göra det lite senare och se om det funkar så också eller om de bara är bra när man ser dem live.







VIP-TÄLT, SAADE & MIN SISTA UTGÅNG I HBG


Sista dagen på Helsingborgsfestivalen, alltså exakt en vecka sedan, jobbade jag min sista dag i VIP-tältet och bjöd sen in Therese som min gäst. Vi stod och åt plockmat och drack vin samtidigt som vi stöttade vår gamla klasskompis Eric. 

Efteråt gick vi hem till mig ett tag för att fräscha upp oss, sen mötte vi Migis och stack till The Tivoli för en spontanutgång, som blev min sista i min hemstad för nu.

(Och Tess, ta inte mina bilder och lägg upp på Facebook nu, ska de upp där vill jag gärna lägga upp dem själv ;)








Eric Saade




Och här är först Tess och sen Migis på Tivoli!


SKOGSPROMENAD

(Detta inlägget skulle egentligen kommit upp vid halv tolv-tiden, men våra franska gäster stängde av strömmen där routern sitter för deras bebis skulle sova, så det kommer nu istället)

För ett par dagar sedan tog vi barnen, vagnen och hunden på en promenad i skogen och lite fiskmatning och bus vid ponden.





Silver väntar på att vi ska gå




Viktor och Lukas hade med sina vattenflaskor och var nöjda över att få springa av sig i skogen







Sa hejdå till huset!
Ba ba hus (bye bye huset) som kidsen skulle sagt




Gick förbi den stora golfbanan vid vårt hus



Och in till ponden







Silver är så jäkla rolig när man kommer till ponden för hon blir som ett litet barn och bara skuttar runt och springer och har sig




LOOK WHAT I JUST DID




Kämde att det var dags efter fem dagar.


HELG = SOVMORGON

SOVMORGON = Bli väckt en timme senare än vanligt, alltså 8.30.

Innan jag gick ner för att äta frukost kollade jag Facebook och såg en jäkla massa statusuppdateringar som löd ungefär "Vilken sjuk kväll! Kom nyss hem och ska sova nu!" typ 6.00 på morgonen. Det är bara någon timme innan jag går upp i vanliga fall!

Ska strax lägga upp lite bilder.

Efter frukosten satt vi kvar och pratade lite, mös med hunden och sen gick jag upp igen för att byta om och sen följa med Ylva till affären och köpa lite mat. Vi får nämligen gäster i huset idag, några gamla kollegor till Y och inatt kommer hennes bror + familj. Full rulle i huset!



NU SKA JAG SOVA


Ska bädda ner mig i min mysiga säng ordentligt nu.
Är ledig i helgen, men har inget direkt planerat (kan nog inte sticka ut på en långpromenad i skogen med hunden som planerat eftersom jag fått världens blåsa efter 2h-promenaden med vagnen idag) och Ylvas bror + fru & barn och ett par kompisar till henne kommer imorgon så det lär bli fullt hus.


Alltså, bäst att sova nu! 


MY DAY



Detta möttes jag av när jag kom ner för trappan - alltså samma syn som jag lämnade när jag gick uppför trappan natten innan för att sova.



På lunchen tog Silver och jag en promenad i skogen. Det var lite för varmt för oss båda, så efter 15 minuter i högt tempo var vi båda sjukt varma och rätt trötta.



Mina magic legs som är sjukt snabba



Gick förbi golfbanan där vi bor, Lavender Park



Här är en stig i skogen vi brukar gå på



Käkade lite is när vi kom hem



Lite mer is (vet inte riktigt om det är bra för hundar att äta is, men hon gillar det och hon verkar ta det lugnt med dem, så det blir nog inte så himla kallt i magen eftersom hon mest skrapar sönder dem och äter krosset)



Efter lite chillaxing i trädgården gjorde vi lunch till oss vuxna och tog sedan med oss barnen i vagnen och gick in och tittade på stan. Tog dock inte med mig kameran, vilket var väldigt synd eftersom vi gick in på horse racingbanan som är väldigt känd här i Ascot. 



Tittade lite på Cbeebies innan det blev matdags och sen läggdags för killarna



När killarna åt satt jag i Silvers säng och mös med henne



Busfröna äter. Mamma och pappa i för- och bakgrunden


När kidsen gått och lagt sig åt vi vuxna (de är vuxna, jag räknas fortfarande som barn, right?) middag, drack vin och provade Ylvas soon to be published-likör. 

Efter det åt vi choklad i soffan och tittade på Black Swan (jag såg den för andra gången) och den var bra, men fortfarande lite överdriven handling.

Och nu sitter (läs: ligger) jag här och ögonen går i kors på mig.

LITE TRÖTT NU

Både trött för idag och på att passa barn faktiskt. Det är synd att jag inte ska iväg något i helgen när jag är ledig, för jag känner att jag behöver komma bort lite trots att här är underbart. Något annat än blöjor, bebisprat som går i värre vågor än delfinernas och annoying barnprogram. Missförstå mig inte, men känner att jag behöver lite vuxentid, mer än 3-4h/dag. Dricks vin och ventilera sig lite liksom. Ja. Har varit ute och promenixat i tre timmar idag + sprungit efter barn och hund. Känner att jag måste ha mat men först ska barnen utfodras. Ikväll ska vi se Black Swan, SÅ bra!

SILLYBILLY


Dett är Silvers favoritställning.
Hon lägger mer än gärna hela tyngden i min hand och myser.


Idag har jag haft en riktigt aktiv dag. Förutom imorse då det spöregnade här, så killarna och jag var mest inne och tittade på Cbeebies (barnprogramskanalen). Efter deras lunch gick jag ut med hunden en sväng (som hatar regn och därför inte hade velat gå ut på hela morgonen) och hon var rätt kissnödig kan man säga. Hon höll sig till uppfarten precis vid grinden, sen släppte hon ut det. Gick en liten promenad på 40 minuter runt dammen.

När killarna vaknade från sin middagslur tog Ylva och jag killarna och vovven ut på promenad i skogen. Det var väldigt skönt då det hade slutat regna. Vi var ute i ungefär en och en halv timme, sen slängde vi oss i soffan och tittade på Pettson och Findus.

Kvällsmat för killarna, sen bad och sängen.

När killarna badade stack jag ut med hunden igen för att springa en runda. Var rätt trött i benen så blev bara rundan runt dammen, så var inte ute mer än i typ 25-30 minuter. På gatan utanför vårt hus var det sjukaste bilköerna, men vi blev framsläppta av snälla bilförare.

Kom hem, duschade, sa natti till killarna och sen skypeade jag lite med Antonia. Visade runt i huset och hunden. Sen gjorde Ylva mat och sen väntade vi på Alex som blev försenad från jobbet pga tågtrafiken. Började utan dem etfersom jag var så himla hungrig och hade bestämt Skype-date med Faruk.

Så nu har vi skypeat ett tag och är så himla trött. Ska ner och se vad Ylva och Alex gör, kanske ta en kopp te och sen gå upp och lägga mig.

Natti!

MITT MYSIGA RUM


Här kommer lite bilder på mitt rum. 

Mixar dag- och nattbilder och iPhone- och riktigakamerabilder.





Så här fint var det när jag kom hit.


Och nu ser det ut så här. Har tydligen en tendens att stöka till lite...


Min megadubbelsäng som jag sitter i nu. Och nu ska jag krypa under täcket, nattifnatti!


HUSET I ENGLAND DÄR JAG BOR



Detta är ena sidan av den ENORMA trädgården. Och detta är typ den lilla sidan.



Här är den stora sidan av trädgården och jag tror inte ni förstår hur stor den är. Har inte ens fått med hela utan det är en del på vänster sida som fattas. Bättre bilder kommer väl antar jag.



Baksidan av huset! SÅ fint.



Nu tog iPhone-bilderna slut så här kommer en med min vanliga kamera som jag tog strax efter vi gått ut från grinden för att gå till ponden. Det är så himla fint. Väldigt engelskt, men väldigt mysigt och fint. Och rummen är faktiskt inte så mörka och dystra som man kan tro utan väldigt ljusa och mysiga!


ANDRA DAGEN I ENGLAND



Imorse när jag kom ner för trappan mötte Silver mig (som alla andra morgnar, okej detta var andra natten jag sov här men låter lite coolare med "alla andra morgnar") och ville busa direkt. Hon är ingen liten hund så när hon börjar hoppa runt i huset känns det och det är nästan som en liten häst skuttar runt.

När man busat lite lugnar hon sig och ligger så här fint och posar.

Världens gosigaste hund!



Sen lekte vi där inne lite, tittade på Cbeebies som är en "bebisversion" av BBC. Efter lunchen var det middagslur och sen gick vi ut lite och lekte i trädgården. Här är ena kidden, Viktor.

Chillar och dricker lite vatten.



Efter ett tag tog vi barnen och hunden och gick till Englemere Pond en timme. Busade, matade fiskar och träffade en gammal dam med en gammal gammal Irländsk Setter.

Här är en bild från middagen när Lukas (andra kidden) fick efterrätt.



Första kidden, Viktor, äter blåbärsefterrätt med god aptit.



När barnen hade lagt sig placerade jag och min nya partner in crime oss i soffan med huvudet på ena armstödet. Här låg vi ett tag och mös tills jag började frysa och kröp upp i soffan med henne och hade henne som huvudkudde. SÅ mysigt.

Sen åt jag tacosmiddag med Ylva och Alex, man dricker vin här till varje kvällsmål, riktigt mysigt. Satt och pratade och åt i nästan en och en halv timme.

Efter maten drack vi lite te i vardagsrummet och tittade på brittiska TV-program. Efter ett tag fick jag ett ryck och tog med Silver, hunden, ut på en promenad vid ponden igen. Sprang andra hälften tills jag insåg att jag hade gått vilse.. Ja, jag hade gått vilse för Silver ville gå rakt fram men jag bara "nej, nej, vi ska vänster" och då kom vi till början igen.

Det är lite tricky att komma ifrån den cirkeln runt dammen, så jag bara SHIT, Silver, var är vi? Och framförallt, HUR kommer vi ut härifrån? Så jag sa till Silver att jag ville hem och hon tog mig hem. Är så himla trygg med den hunden. Både på grund av rädsla för skogen och andra människor i den men även om jag inte hittar hem, för då vet jag att hon gör det.



BLOGGAR FRÅN MIN INTERNET-TRAPPA

Internet på mitt rum är sämst. Men flyttar jag mig tre trappsteg ner för min dörr har jag utmärkt mottagning. Så imorgon ska vi se om vi kan flytta routern och få bättre mottagning på mitt rum. Oscar hade tydligen jättebra mottagning. I mitten av sängen, haha.

På tal om sängen ska jag snart hoppa i min underbara dubbelsäng.

Sov som en gudinna inatt. Det var dock lite ovant när jag släckte lampan och det var bäckmörkt och absolut tyst. Men det är tur, för det behövs när man passar kids hela dagen. VÄLDIGT utmattande kan jag berätta.


Tittar på klockan på datorn hela tiden och bara wtf, är klockan redan tio i elva? Men icke. Jag har en hel timme extra! "Extra"... 

Nu ska jag skypea lite till i min privata trappa med internet, haha!


ENGLAND ÄR AMAZING

Ligger helt utslagen i ett av familjens vardagsrum. Barnpassning, matlagning, en massa lek och promenader tar på krafterna. Tro det eller ej. Är sjukt hungrig och vi ska snart äta. Tänkte nog blogga på riktigt sen med bilder och så vidare från datorn. Är just nu inne i mobilen, ja så trött är jag så jag inte orkar starta datorn. Åh, hittade en MEGASTOR spindel i mitt handbagage imorse, inte kul... Men ja kanske bloggar mer ikväll om jag inte har fullt upp med att skypea!

HEJDÅ SVERIGE!







18:45 flyger jag från Kastrup mot Gatwick! 
Haaaij!

TJOCK RESVÄSKA


ÅÅÅÅH, jag har köpt för stor resväska för mitt eget bästa.

Allt och lite till får plats, men den väger såklart för mycket! Har inte direkt någon lust att betala för övervikt... Har redan bantat resväskorna ett par kilo var, men har nog ett kilo på båda kvar. Varför ska det vara så svårt? 

Nu känns det som att jag inte kommer ha några kläder alls med mig.


RSS 2.0