EN ROLIG HISTORIA VÅR VISTELSE PÅ SJUKHUSET


Detta är ett jävligt långt inlägg om vår fruktansvärda dag på sjukhuset igår.

Igår var vi på akutmottagningen 14.00. Pratade med en dam i receptionen, väntade i väntrummet knappt en minut och tänkte "Detta kommer nog gå fort!". Satt och pratade med kvinnan som kallade in oss i ett litet rum, berättade vad som hade hänt och hon tittade på båda armarna bakifrån, men gjorde inget. 

Skickade oss vidare med de röda linjerna i marken där vi skulle lämna en lapp i luckan. Sagt och gjort. De hänvisade oss till väntrummet där cirka åtta pers redan satt och väntade. Redan första kvarten hade tre av dem försvunnit och återigen tänkte vi "Detta kommer nog gå fort". En timme gick. En kille som också hade skadat armen frågade sin mamma hur länge de hade suttit där. "Två timmar" svarade hon och jag dog. 

Tre timmar gick. Vi frågade hur många som var före "Tre" svarade receptionisten "om det inte kommer in några akutfall". När det var tre före lille killen med armen väntade han i ytterligare två timmar. 17.50 lämnade jag sjukhuset och gick hem till Tess.

Faruk var kvar och klockan sju kom en sköterska och ropade hans namn - ÄNTLIGEN. Hon hänvisade honom till ett litet kalt rum med en brits "Läkaren kommer snart". Efter två timmar gick han och frågade efter läkaren "han kommer snart". Efter tre timmar gick han och frågade efter läkaren igen men "den enda ortoped nattetid utför nu ett komplicerat ingrepp" han frågade hur lång tid det skulle ta "cirka fyra-fem timmar". Notera då att vi hade suttit där sen två och när det NÄSTAN är ens tur ja då har alla läkare slutat för dagen. Ska man behöva komma sex på morgonen för att KANSKE få tid hos en ortoped som inte slutat sitt pass för det blivit natt?

Det blev droppen så efter att ha slösat bort tio timmar av sitt liv har han fortfarande inte fått träffa en läkare och kan fortfarande inte röra sin arm som börjar få en annan nyans av blå än tidigare. Förlåt mig om jag låter jävligt bitter (självklart ska akutfall gå före men det kan fan inte vara tio timmars akutfall före oss hela tiden) men just nu känns det som att det enda som är bra med svensk sjukvård är att den är gratis.


Kommentarer
Postat av: snickapela

lämnade du honom på akuten? :o

2010-12-01 @ 22:17:00
URL: http://snickapela.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0